English AA Søk

For å øke skriftstørrelsen gjør du følgende:

  • På Windows: hold nede ctrl-tasten samtidig som du klikker på + eller -
  • På Mac: hold nede cmd-tasten samtidig som du klikker på + eller -

22.09.2012

Fordeler for din bedrift

Ved å sette Nøkkelhullet på dine produkter gjør du det enklere for forbrukerne å gjøre sunne valg hverdagen.

Mor og to små gutter velger frukt og grønt i grønnsaksdisken

Foto: Helsedirektoratet

  • Mor og to små gutter velger frukt og grønt i grønnsaksdisken

    Foto: Helsedirektoratet

Sunne kostvaner handler om å spise variert. Folk flest bør spise mer av matvarer som har høyt innhold av kostfiber og mindre av matvarer med høyt innhold av fett, salt og sukker.

Når du setter Nøkkelhullet på dine produkter, gjør du det lettere for forbrukerne å ta sunnere valg i hverdagen. Du viser at du som produsent av matvarer gjerne vil imøtekomme dem, og at din virksomhet tar utviklingen av befolkningens kostvaner på alvor.

Undersøkelser har vist at forbrukere generelt er positive til sunnhetsmerking på matvarer, da det for mange kan være vanskelig å forstå nærings- og varedeklarasjonene på matvarene. Nøkkelhullet skal hjelpe forbrukerne til å sette sammen et variert og sunt kosthold.

Ved å bruke nøkkelhullsordningen signaliserer din virksomhet ansvar og åpenhet. Nøkkelhullet er en snarvei til den viktigste informasjonen i næringsdeklarasjonene.

Tilsyn og kontroll

Mattilsynet vil føre tilsyn med matvarer som er merket med Nøkkelhullet, og kan fatte vedtak ved brudd på regelverket. Les mer

Matvarer som kan få Nøkkelhullet

En gutt velger frokostblanding med Nøkkelhullsmerket.
For å få Nøkkelhullet må matvarer oppfylle en rekke kriterier i forhold til innhold av fett, sukker, salt og fiber. Les mer