English AA Søk

For å øke skriftstørrelsen gjør du følgende:

  • På Windows: hold nede ctrl-tasten samtidig som du klikker på + eller -
  • På Mac: hold nede cmd-tasten samtidig som du klikker på + eller -

20.02.2013

Ny nøkkelhullskampanje 2011

Helsedirektoratet samarbeider med dagligvarebransjen om en ny informasjonskampanje for Nøkkelhullet i 2011. Kampanjen skal gå av stabelen i uke 10 og 11.

Kampanjen vil være et samarbeid mellom myndigheter, dagligvarekjeder og leverandører. Det vil være aktiviteter i butikkene, aktiviteter på internett som involverer forbrukerne og reklamefilm på tv. Den enkelte kjede bestemmer selv hvordan selve kampanjen i butikkene legges opp.

- Dette er en del av et langsiktig arbeid for å øke kunnskapen om Nøkkelhullet og myndighetenes kostråd, sier avdelingsdirektør Anne Hafstad i Helsedirektoratet.

Kampanjen skal vise bredden i produktene og produktgruppene som har Nøkkelhullet.

Helsedirektoratet gjennomførte også høsten 2009 og vinteren 2010 informasjonskampanjer for å øke kjennskap og kunnskap blant forbrukerne. Ni av ti som som handler inn mat, kjenner til Nøkkelhullet. Det forbrukerne i liten grad vet, er hvem som står bak Nøkkelhullet. Bare 20 prosent tror det er myndighetene.

Behov for kunnskap

- Det er behov for økt kunnskap om hva Nøkkelhullet står for, nemlig mindre salt, sukker og fett og mer fiber. Vi ønsker også at kampanjen skal bidra til at flere vet at det er myndighetene som står bak merkeordningen, legger Hafstad til.

Dessuten er det et mål at kampanjen bidrar til enda flere nøkkelhullsmerkede produkter og økt omsetning av disse.

Vellykket i Danmark

Danmark gjennomførte en vellykket butikkampanje i februar i fjor og vil gjenta suksessen på nyåret. Kjennskapen til Nøkkelhullet som sunnhetsmerke på mat økte fra 57 prosent før kampanjen, til 83 prosent etter. Du finner mer informasjon om den danske kampanjen ved å klikke på lenken under.

Vellykket kampanje for Nøkkelhullet

Kvinne som betaler
Folk som handler mat her i landet har fått mer kunnskap om hva Nøkkelhullet står for etter informasjonskampanjen i høst. Hele 84 prosent har hørt om nøkkelhullsmerket på matvarer. Les mer

Ni av ti kjenner Nøkkelhullet

Bildet viser ei kvinne som sammenligner varer i kjøledisken.
Stadig flere av dem som handler inn mat, kjenner til sunnhetsmerket Nøkkelhullet. Tilliten til myndighetenes merkeordning er stor, og forbrukerne mener at merket gjør det enklere å velge de sunnere alternativene når de handler mat. Les mer